Hisarcık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden teknik gezi

1370

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Hisarcık Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrenciler, Organize Sanayi Bölgesi ve kentte faaliyet gösteren fabrikalara teknik gezi düzenledi.

Hisarcık Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencileri, Okul Müdürü Ahmet Danış, Müdür Yardımcısı Arif Emre Şen ve Öğretim Görevlisi Yeter Akkaya eşliğinde 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştirildi.

Teknik gezide Kütahya Murat Demir, Müdür Yardımcısı Hasan Göksel Ilgaz ve Çevre Mühendisi İlknur Geldeç tarafından OSB’ler hakkında genel bilgi, yaptıkları ve yapmakta oldukları faaliyetler ve geleceğe dair görüşlerini iş sağlığı ve güvenliği öğrencilerle paylaştı. Öğrenciler de 2. OSB’de olan işçi istihdamlarından çok memnun kaldıklarını, bir an önce mezun olarak çalışma hayatına katılabileceklerini belirttiler.

Hisarcık Meslek Yüksekokulu heyeti daha sonra NG Kütahya Seramik fabrikasında teknik gezi gerçekleştirdi.

Sahada öğrencilere anlatım ve rehberlik gerçekleştiren Polisaj Sorumlusu İsmail Yıldız, İş Sağlığı Uzmanı ve Maden Mühendisi Süleyman Göneş, İş Sağlığı Uzmanı ve Teknik Öğretmen Metin Bektaş, Çalışan Temsilcisi Hasan Hüseyin Durak tarafından 2. OSB NG Granit Fabrikası 120X240 cm büyük ebat üretim hatlarında (hammadde, masse hazırlama, pres, sırlama, fırın, paketleme üniteleri) devam etmekte olan çalışmalarla ilgili genel bilgiler ve sahada uygulanan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili genel bilgiler ve fabrika ortamında çalışacak iş sağlığı ve güvenliği uzmanında olması gereken vasıflar üzerinde duruldu.

Teknik gezi sonunda toplantı salonunda İSG uzmanı Süleyman Göneş tarafından öğrencilere iş sağlığı ve güvenliği konularında, öğrencilere yol gösterecek yaşanmış hikayeler, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tehlike ve risklerin tespit edilmesi-önlemlerin alınması, makine ve tezgahlara gerekli koruyucuların güvenliği sağlayacak şekilde yerleştirilmesi, uygulanan çalışma usulleri, kişisel koruyucu donanımlar, işyerinin tertip, düzen ve temizliği gibi konularda bilgilendirme toplantısı soru-cevap şeklinde gerçekleştirildi.

Gezi sonrası açıklamada bulunan Hisarcık Meslek Yüksekokulu müdürü Ahmet Danış, “İş güvenliği uzmanı olarak iş hayatına atılmak için sabırsızlanan öğrencilerimize tecrübelerini aktaran ve öğrencilerimize staj konusunda gerekli tüm yardımlarını esirgemeyen 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Murat Demir’e ve ekibine çok teşekkür ederiz. Yine, katkılarından dolayı NG Kütahya Seramik Müdürlüğüne ve personeline teşekkür ederiz” diye konuştu.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir