Bakan Eroğlu geliyor

1045

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bugün Kütahya’da 161 milyon lira yatırım bedelli 8 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya’da tesis edilen toplam 8 tesisten 1 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 7 adet tesisin ise temelini atacak.
Açılışı gerçekleştirilecek tesis Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Kütahya’ya kazandırılacak. Eroğlu ayrıca Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 6 adet, Orman Genel Müdürlüğü’nce yapılacak 1 adet tesisin de temelini atacak.
Bakan Eroğlu, bugün saat 15.00’da Valilik Önünde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 161 milyon lira yatırım bedelli 8 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
KÜTAHYA’YA 161 MİLYON TL’LİK 8 TESİS
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, düzenlenecek toplu açılış ve temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek 6 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak. Ayrıca, Prof. Dr. Veysel Eroğlu ağaçlandırma ve ormancılık projelerini içeren çalışmaların da temellerini atacak. Bakan Eroğlu, aynı merasimde DSİ Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan Gediz Gürkuyu Üzümlü Barajı’nın açılışını gerçekleştirecek. Temeli atılacak ve açılışı yapılacak 8 tesisin maliyeti ise 161 milyon lira.
Ayrıca, Kütahya’da düzenlenecek merasimde 10 aileye gelir getirici tür, 5 aileye de ORKÖY sertifikası verecek olan Prof. Dr. Eroğlu ceviz ve badem fidanı türlerinden oluşan toplam 3 bin adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacak.
KÜTAHYA TAŞKIN ZARARLARINDAN KORUNUYOR
Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 2 milyon 940 bin metreküp su depolanacak. 1 il merkezi, 1 ilçe merkezi, 2 mahalle ve 10 köy taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca ormanların gençleştirilmesi, bakımı ve iyileştirilmesi ile orman köylülerinin desteklenmesi sağlanacak.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir