Harika Güral başarı hikayesini öğrencilere anlattı

1046

Güral Şirketler Gurubunun genç temsilcilerinden Harika Güral, Bilecik ve Kütahya’da düzenlenen kariyer günlerinde Üniversite ve Kolej öğrencileriyle bir araya geldi.
Türkiye’nin en başarılı genç yöneticileri arasında yer alan Harika Güral, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde üniversite öğrencileri, Kütahya’da ise Germiyan Bilge Kolejinde, kolej öğrencileriyle buluştu.
Her iki eğitim kurumunda da Kariyer Günleri adıyla düzenlenen konferanslarda konuşan Harika Güral, genç öğrencilere altın öğütlerde bulundu.
“Çalışmadan başarı gelmiyor” diyen Güral, “Çok çalışmadan başarı gelmiyor. Gecenizi gündüzünüze katmadan, tekrar tekrar aynı şeyi yapıp mükemmel hale getirmeden başarı elde edemezsiniz. Başarının sonucunda amaçladığınız para ise o para gelmez. Mutluluksa o mutluluk gelmez. Amaçladığınız her ne ise bunun için gerçekten planlı ve programlı çalışmak zorundasınız. Bana her çalışan çok mu başarılı oluyor diyebilirsiniz. Her çok çalışan her konuda çok başarılı olmayabilir. Bu aslında başarıdan ne anladığımız bağlı. Mesela minik bir bebek için ayağa kalkıp ilk adımlarını atmak çok büyük bir başarı. Sizlerin amacı iyi bir üniversiteye girip iyi bir iş sahibi olmak. Sizin için başarı bu. Belki bir başkası için başarı çok güzel yemek yapmak. Fakat her şeyden önce bir hayaliniz olmalı. Kendinize bir hedef koymalısınız. Hedeflediğiniz ne ise bir defa ile sınırlamayın. Tesadüfi gelen başarı, başarı değildir. Başarı sürdürülebilir olmalıdır. Her zaman aynı kalitede olmalıdır. Kendinizle ilgili mutlaka swot analizi yapın. Bir kağıda güçlü yanlarınızı yazın, olumsuz zayıf yönlerinizi yazın, fırsatları yazın ve tehditleri yazın. Bunu yaparken kendinize dürüst olun. Zayıf yönlerinizden kaçmayın ve utanmayın. Zayıf taraflarınızı sevin ve bunların farkında olun. Zayıf gördüğünüz yerler aslında sizin üzerinde çalışıp geliştirip değiştireceğiniz yönlerdir. Zamanla yazdıkların başardıklarınız üzerini çizin ve yenilerini ekleyin. Unutmayın enden yapamayacağınızın listesini yapmıyoruz, hedefe giden yolda değiştirmemiz geliştirmemiz gereken noktaları tespit ediyoruz. O yüzden imkansız diye bir şey yoktur. En büyük icatlar ihtiyaçtan doğar.” diye konuştu.
Güral Porselen’in genç temsilcisi Güral, herkesin işini sevmesi gerektiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Ne iş yaparsanız yapın işinizi sevin ve layığı ile yapın. İşlerinizi sıraya sokun ve notlar alın. İş ve özel yaşamınızda bunu uygulayın. Her şeyi aynı anda yapmaya çalışmayın. Konular öncelikli ve önemli olarak ayırın. Başarılı bir okul hayatından sonra elde edeceğiniz hayat sizin için doyurucu olacaktır. Derslerinize önem verin. İnsanlara değerli olduklarını hissettirin. İşinizi severken sadece işinize odaklanmayın. İnsanlara da odaklanın. Diyaloga açık olun. Kendinizi ifade edin. Sorunlarınızı iletişimle çözme gayreti içinde olun. Konuşmayı tartışmaya götürebilirsiniz fakat kavgaya çevirmeyin. Telefonunuza ya da eskisi gibi not defterlerine notlar alın. Çantanızda not defteri ve kalem taşıyın. Baş ucunuzda kalem ve kağıt olsun. Yatarken aklınıza geleni yazın. Sabah kalkınca aklınıza geleni yazın. Ertesi gün yapmanız gerekenleri yazın. Bunları bana annem söyledi. Ben yapmadıkça annem baş ucuma kağıt ve kalem koydu. İlk zamanlar gönlü olsun diye yazdım ama baktım ki bu işe yarıyor. Söz uçar yazı kalır unutmayın. Teşekkür edin, takdir edin. Rakiplerinizi düşman gibi görmeyin. Rakiplerinize değer verin. İyi rakipler sizi monotonluğa düşmekten kurtarır. Negatif düşüncelerden uzak durun. Negatif düşünce insanı hasta eder. Sorumluluk alın. Bazı şeyleri değiştirmeyiz. Boyumuzu saçımızı göz rengimizi değiştiremeyiz. Ama değişebilecek şeyler var. Bunları değiştirin. Tutmayacağınız sözler vermeyin. Aynı anda birçok işi yapayı aklınızdan çıkartın. İş yapmak için kendinize süre verin.”
Güral, konuşmasının sonunda Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘her fabrika bir kaledir’ sözünü gençlere hatırlatarak Güral Porselen’in Türk Ekonomisi için önemli bir kale olduğunu söyledi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Kütahya Özel Germiyan Bilge Kolejinde verilen konferanslarda ilgiyle dinlenen Harika Güral’a, konferanslar sonunda eğitim kurumlarının yöneticileri tarafından teşekkür belgesi ve plaketler takdim edildi.
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir