DPÜ’lü sporcuların kros başarısı

1497

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri takım ve bireysel olarak katıldıkları Üniversiteler Arası Kros Türkiye Şampiyonasında şampiyon olarak döndü.
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Gebze Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen Üniversiteler Arası Kros Türkiye Şampiyonasında DPÜ Erkek takımı puan eşitliği sonucu Türkiye ikincisi oldu.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Atletizm Branş Sorumlusu Ahmet Korkut Yapıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
“Şampiyonaya öğrencilerimiz takım ve ferdi olarak katıldılar. Erkek takımımız puan eşitliği sonucu Türkiye ikincisi olurken ferdi sıralamada da sporcumuz Fetene Alemu Regasa Türkiye Şampiyonu oldu. 19 Üniversiteden 110 sporcunun katıldığı 10.000 metre yarışmasında Üniversite takımımızda yer alan sporcularımızdan Bekirhan Kabadayı 8.ci, Erencan Kaya 17.ci, Arif Demir 19.cu, Yüksel Gültekin 22.ci ve Sinan Akın 31.ci olmuşlardır. Bayan takımımız ise şampiyonada Türkiye dördüncüsü oldu. 13 Üniversiteden 82 sporcunun katıldığı 5.000 metre yarışmasında Pınar Demirtaş Türkiye yedincisi oldu. Üniversite takımımızda yer alan sporcularımızdan Özlem Özdemir 19.cu, Elife Öcalan 26.cı, Sümeyye Elif Tuna 27 ci, ve Semra Aydın 39.cu olmuşlardır. Ayrıca Fetene Alemu Regasa-Bekirhan Kabadayı/Pınar Demirtaş- Özlem Özdemir’den kurulu karma takımımız Türkiye şampiyonu olmuştur. Sporcularımızı başarılarından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”
RAMAZAN DOĞAN




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir