Kütahya Erdoğan’ı ağırladı

1291

AK Parti Kütahya 6. Olağan İl Kongresi’ne katılan ve cumhurbaşkanı seçimlerinde verilen desteğe teşekkür eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  “Kütahya şehir hastanemizin inşallah önümüzdeki yıl hizmete girecek. Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı aynı zamanda bir Kütahya projesidir. Çalışmaları etap etap süren bu proje tamamlandığında Kütahya’yı İstanbul’dan Sivas’a kadar tüm Türkiye’nin dört bir yanına hızlı tren hattıyla bağlamış olacağız” dedi.

ERDOĞAN VATANDAŞLARA HİTAP ETTİ

Erdoğan, partisinin Kütahya 6. Olağan İl Kongresi’nin yapılacağı Yeni Spor Salonu önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap ederek, birlik olma çağrısı yaptı.

AK Parti hükümetleri döneminde yapılan icraatlara değinen Erdoğan, kişi başına milli geliri 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara, ihracatı 36 milyar dolardan 158 milyar dolara  çıkardıklarını bildirdi.

Türkiye’nin en büyük ülkeler sıralamasında dünyada 17’nci, Avrupa’da ise 6’ncı sırada olduğuna işaret eden Erdoğan, 2023’te dünyadaki ilk 10’a girmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Erdoğan, 2017’nin üçüncü çeyreğinde, Türkiye’nin yüzde 11 büyümeyle dünyada bir numara olduğuna işaret ederek,  bu hızla yola devam edileceğini vurguladı.

“KÜTAHYA HİZMETLERDEN PAYINI ALIYOR”

Tüm Kütahyalıları selamlayarak başladığı konuşmasında Erdoğan, kuruluşundan bugüne Kütahya AK Parti teşkilatlarında görev yapanlara şükranlarını sundu, ahirete irtihal edenlere de Allah’tan rahmet diledi.

Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyen ve görevi devredecek yönetime teşekkürlerini ileten Erdoğan, görevi devralacaklara da muvaffakiyet temenni etti.

Salonda partililere hitap eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Türkiye’nin 81 vilayetini eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan haberleşmeye, enerjiden tarıma, barajlardan sosyal yardımlara kadar her alanda hizmetlerle donattık. Bu gelişmeden elbette Kütahya da payını aldı. Geçtiğimiz 15 yıl sadece kamu kuruluşları eliyle Kütahya’ya yapılan yatırım 12 milyar lira, yani 12 katrilyon. Eğitimde 2 bin 312 derslik yaptık. Bugün 56 bin öğrencisiyle bölgesinin yıldızı haline gelen Dumlupınar Üniversitesini kim yaptı, biz yaptık. 7 bin kişilik yurtlar inşa ederek Kütahya’ya adeta çağ atlattık. Sağlıkta merkezde 200 yataklı Simav’da 150 yataklı devlet hastaneleri başta olmak üzere 7’si hastane 23 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. Şimdi Kütahya şehir hastanemizin inşası sürüyor. İnşallah önümüzdeki yıl o da hizmete girecek. Biz göreve geldiğimizde Kütahya’da bölünmüş yol ne kadardı biliyor musunuz? 24 kilometrecik. Biz buna 283 kilometre ilave yaptık ve 307 kilometreye çıkardık. Kütahya’dan geçen 350 kilometre demiryolunu yeniledik.”

“HIZLI TREN AYNI ZAMANDA BİR KÜTAHYA PROJESİ”

Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı aynı zamanda bir Kütahya projesi olduğunu da vurgulayan Erdoğan, “Eskişehir, Kütahya, Balıkesir demiryolu hattının elektrik ve sinyalizasyon sistemini modernize ettik. Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı aynı zamanda bir Kütahya projesidir. Çalışmaları etap etap süren bu proje tamamlandığında Kütahya’yı İstanbul’dan Sivas’a kadar tüm Türkiye’nin dört bir yanına hızlı tren hattıyla bağlamış olacağız. Bu hattın, 2012 yılında açılışını yaptığımız Zafer Havalimanındaki istasyonu sayesinde buraya ulaşım da kolaylaşacaktır. TOKİ kanalıyla Kütahya’da 9 bin konutu tamamlayıp sahiplerine teslim ettik. Bin 576 konutun inşası da sürüyor. Şehrimizde bugüne kadar 12 baraj ve 5 gölet inşa ettik. Bir o kadar barajın inşası da sürüyor. Geçtiğimiz 15 yılda Kütahyalı çiftçilerimize 767 milyon lira destek vererek şehrimizin tarımını da ayağa kaldırdık. Sorun bunu Kılıçdaroğlu’na ‘1 kuruş vermedi’ derler. Adam yalanda pir. Acayip yalan söylüyor” diye konuştu.

KÜTAHYA TEŞEKKÜR, ASLANAPA’YA TEBRİK

Partililerin “AK Gençlik burada Reisinin yanında” şeklindeki tezahüratlarına, “Asla şüphem yok, sizlere inancım tam.” şeklinde karşılık veren Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimindeki yüzde 69,3’lük destek ve 16 Nisan halk oylamasındaki 70,3’lük “evet” oyu dolayısıyla tüm Kütahyalılara şükranlarını sundu.

Halk oylamasında yüzde 86’lık destek veren Aslanapa ilçesini tebrik eden Erdoğan, bu sonuçlarla Kütahya’nın Ege Bölgesi’nde birinci sıraya yerleştiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililerin yoğun tezahüratı üzerine, “Kaç gün çalıştınız bu dersi? Maşallah, gerçekten suskun dünyanın gür sesi Kütahya’dayız bugün.” dedi.

“KÜTAHYA HEM KURULUŞ HEM KURTUTLUŞ ŞEHRİDİR”

Kütahya’nın tarihin her döneminde hem kurtuluşa hem kuruluşa ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: “Çanakkale Zaferi nasıl 200 yıllık ataletten silkinişin sembolüyse, Dumlupınar da Anadolu’da kuracağımız yeni devletimizin müjdecisiydi. İstiklal Harbimizin dönüm noktası olan bu büyük zafer uğrunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Bağımsızlığımız için, geleceğimiz için, haysiyetimizi, namusumuzu korumak için bir gül bahçesine girercesine toprağa düşmüş tüm kardeşlerimize, terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk milleti inancı ve onun sembolleri olarak gördüğü ezanı, bayrağı, vatanı, devleti uğruna canını feda etmekte hiçbir zaman tereddüt göstermemiştir. Bugün de şehit verebileceğimiz tehdidiyle bizi istiklal ve istikbal mücadelemizden geri çekilmeye, başımıza gelecekleri kabullenmeye razı edebileceklerini düşünenler varsa onlara yanıldıklarını göstermek boynumuzun borcudur. Terör örgütlerinin saldırılarıyla, darbelerle, ekonomik tuzaklarla bizi içeriden çökertemeyenlerin, sınırlarımız dışından ülkemizi kuşatma heveslerini de Allah’ın yardımıyla kursaklarında bırakacağız.”

‘MEN SABERA ZAFERA’, ‘KİM Kİ SABREDER ZAFER ONUNDUR’

Yine bunların aklına galiba bölgede çalışılacak ortak deyince de sadece parayı verenin tepe tepe kullanabildiği bir kiralık katiller ordusundan ibaret olan PKK’lılar geliyor. Ama merak etmeyin. Öğrenecekler, terör örgütlerine güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu öğrenecekler. Bu bölgede Türkiye’den başka çalışılabilecek müttefik bulamayacaklarını öğrenecekler. Mazlumların feryadı, masumların kanı üzerinde demokrasi inşa edilemeyeceğini, zulümle abad olunamayacağını da öğrenecekler. Biz bu coğrafyadaki bin yıllık varlığımızı cesaretimizle birlikte sabrımıza da borçluyuz. Çünkü biz şuna inanmışız, ‘Men sabera zafera’, ‘kim ki sabreder zafer onundur’, biz bunu yaptık. Tabii sabrederken aynı zamanda üzerimize düşenleri de yapmaktan geri durmayacağız.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek.” dedi.

“AFRİN OPERASYONU FİİLEN BAŞLAMIŞTIR”

Şimdi de batıdan başlayarak kademe kademe bu koridoru yerle yeksan edeceklerini vurgulayan Erdoğan, “Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek. Madem ki Münbiç’te bize verilen sözler şu ana kadar yerine getirilmedi, öyleyse bunun gereğini yapmamıza kimsenin söyleyecek bir sözü olamaz.” ifadesini kullandı.

Erdoğan, ardından da kademe kademe Irak sınırına kadar ülkeyi kuşatmaya çalışan bu “terör pisliğini” temizleyeceklerini belirterek, “Burada bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Bizim, Suriye’nin toprak bütünlüğüyle, bağımsız ve müreffeh geleceğiyle, Suriye halkının demokratik talepleriyle ilgili en küçük menfi bir düşüncemiz yoktur. Tam tersine kendi milli güvenliğimizle beraber ülkemizdeki 3,5 milyon sığınmacı başta olmak üzere evlerinden ve vatanlarından olmuş, Suriye nüfusunun yarısından fazlasını teşkil eden 13 milyona yakın kardeşimizin güvenliği, huzuru, geleceği için de bu adımları atıyoruz.” diye konuştu.

KÜTAHYA’DAN BATIYA SESLENDİ

Batı’nın tüm ülkelerine seslendiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Allah aşkına ya sizin bu 3,5 milyon sığınmacıyla ilgili bir derdiniz yok mu? Bu 3,5 milyon insan ne yer, ne içer, ne giyer, bunlar hastalandığı zaman nereye gider, bununla ilgili bir derdiniz yok mu? Tüm Batı’ya sesleniyorum. Siz bunlara karşı bugüne kadar ne yaptınız? Türkiye’ye verdiğiniz sözler vardı. İşte ‘Biz size şu kadar para vereceğiz.’ Bu parayı zaten bize vermiyorsunuz, uluslararası kuruluşlar vasıtasıyla Kızılayımıza ulaştıracaktınız. Ne verdiniz?

Verdikleri, 900 milyon avro. Birleşmiş Milletlerin verdiği 600-700 milyon dolar. Bizim harcadığımız ise şu anda 30 milyar doları geçti. Verseler de vermeseler de biz bu desteğe devam edeceğiz. Çünkü biz, ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır’ diyerek bu yola koyulduk. ‘Veren el alan elden hayırlıdır’ diyerek bu yola koyulduk. Bunların ise böyle bir dertleri yok.”

 “SLOGANİK BİR GENÇLİK İSTEMİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki bir grup tarafından “taşerona kadro” sloganı atılması üzerine taşeron işçilerin hepsinin kadrolarını aldığını vurgulayarak, “Aldığını anlamayanlar lütfen gitsinler bunu bilenlerden öğrensinler. Bir milyona yakın insana şu anda kadroları verilmiştir ama siz hala orada 10-15 kişi bunu anlamış değilsiniz.” dedi.

Bütün bu atılan adımların birilerini şımartmaması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Kimsenin yapamadığını, cesaret edemediğini AK Parti iktidarı olarak bizler yaptık ve bir milyona yakın şu anda taşeron olayındaki elemanların hepsini, kadrolarını vermek suretiyle iş sahibi yaptık. Ne yapıldığını, ne edildiğini bilmeden sloganik bir gençlik biz istemiyoruz. Böyle bir şey olamaz.

Bir defa bütün elemanlara, bu noktada hepsinin şu anda kadroları verildi. Ve yeni kadrolarıyla en azı 450-500 lira şu anda artı zam almak suretiyle bin liraya kadar varan bir artı zamla yollarına devam ediyorlar. Bunu mu benim söylememi istiyorsunuz?”

Kongreye katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da salonda birer konuşma yaptı.

Bu arada tek listeyle gidilen kongrede mevcut başkan Ali Çetibaş yeniden başkan seçildi. Kütahya’ya en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Çetinbaş, 2019 seçimleri için yoğun gayret sarf edeceklerini ifade etti.

ERDOĞAN, 15 TEMMUZ ŞEHİTLER SERAMİK FABRİKASINI AÇTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde NG Kütahya Grup tarafından inşa edilen Kütahya 15 Temmuz Şehitler Seramik Fabrikası’nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, fabrikanın hayırlı olmasını dileyerek, eserin kazandırılmasında emeği geçen Nafi Güral, Erkan Güral ve firma yöneticilerine şükranlarını sunduğunu söyledi.

Fabrikanın inşasında katkısı olanları da tebrik eden Erdoğan, üretimin büyük bölümünün ihracata dönük olmasının, 150 milyon liralık yatırımla yapılan fabrikanın değerini daha da artırdığını vurguladı.

Esere 15 Temmuz şehitlerinin isminin verilmesinden dolayı ayrıca memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, “Şehitlerimize böylesine bir vefa gösteren Kütahya Seramik, inanıyorum ki milletimizin gönlünde de farklı bir yere sahip olacaktır. Bu vesileyle 15 Temmuz darbe girişiminde ve terörle mücadele operasyonlarımızda hayatını kaybeden tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize Rabbim’den sağlık ve afiyet temenni ediyorum.” diye konuştu.

“Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.” dizelerini okuyan Erdoğan, şöyle devam etti: “Aynı şiirde deniyor ki: ‘Gökler çıkabildin, uçabildinse derindir, tarih kendin yazıyorsan eserindir.’ Evet, Türk milleti, 15 Temmuz’da bir kez daha tarih yazdı. Milletimizin kanıyla yazdığı tarihi işte burada olduğu gibi iş adamlarımız, işçilerimiz de alın terleriyle daha ileriye taşımanın mücadelesini veriyorlar. Eserlerle taçlandırılmamış zaferler eksik kalmaya mahkumdur. Hele hele Kütahya’dan çıkıp dünyanın değişik ülkelerine, ta Çin’e kadar sizin alın terinizin eserlerinin ulaşacak olması, ihraç ürünü olarak oralara kadar varacak olması ve ‘Made in Turkey’ olarak gidecek olması, ‘Namın yürüsün Türkiye’ demektir.”

“KÜTAHYA, İNŞALLAH BÖLGESİNİN 2023 HEDEFLERİMİZİ OMUZLAYAN ŞEHRİ OLACAKTIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz zaferini her alanda çok daha büyük eserler ortaya koyarak ilelebet yaşatmak ve büyütmekte kararlı olduklarını dile getirdi.

Erdoğan, “Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için ülkemizin her şehrini kalkındırmamız, ülkemizin her şehrini birer birer üretim ve istihdam üssü haline getirmemiz gerekiyor. Bütün yükü sadece birkaç şehrimizin, birkaç bölgemizin sırtına yıkarak hedeflerimize ulaşmamız mümkün değildir. Kütahya, inşallah bölgesinin 2023 hedeflerimizi omuzlayan şehri olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Eseri şehre kazandıran, şehitlerin adına ve şanına ithaf eden aileye, gösterdikleri vefa dolayısıyla teşekkürlerini ileten Erdoğan, fabrikayı Kütahya’nın geleceği için atılmış önemli bir adım gördüğünü ve yapılacak yeni fabrikanın da büyük öneme sahip olacağını düşündüğünü vurguladı.

Devletin eğitimden sağlığa, ulaşımdan teşviklere kadar açtığı yolun özel sektörün bu tür yatırımlarla şehirleri kalkındırmasını kolaylaştırmak için olduğunu söyleyen Erdoğan, “Kütahya’nın hedeflerine varmasını sağlayacak olan, kendi potansiyelini harekete geçirebilme, kendi imkanlarını kullanabilme gücüdür. Bu konuda ben sizlere güveniyorum, Güral ailesine güveniyorum. Selçuklu’dan beri ülkemizin tarihindeki tüm kritik dönemlerde önemli bir rol üstlenen Kütahya’nın büyük ve güçlü Türkiye davasının da en büyük destekçisi olacağına inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Osmanlı’nın Kütahya’daki Domaniç’ten doğduğunu belirten Erdoğan, “Siz, karşımda zamanın Hayme Hatunlarısınız. İnşallah yeniden bir inşa ve ihya hareketini hep birlikte yürütüyoruz.” dedi.

Erdoğan, konuşması sırasında kendisine “Ölümüne seninleyiz” diye seslenen bir vatandaşa, “Eyvallah, ben de ölümüne sizlerle beraberim.” karşılığını verdi.

Konuşmasının ardından fabrikanın açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Nafi ve Erkan Güral tarafından seramik pano hediye edildi.

 

 




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir