MÜJDELER BEKLİYORUZ!

1112

Kurulduğu günden bu yana girdiği bütün seçimlerde AK Partiye tam destek veren Kütahya, şimdi başta verilen sözler olmak üzere hak ettiği yatırımları istiyor. Hızlı tren, Şehir hastanesi, yerli otomobil fabrikası ve ikinci bir üniversite müjdelerini yarın ilimize gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bekleyen Kütahya,  Kütahya’ya bir bakanlık verilmesi müjdesini de artık duymak istiyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın Kütahya’ya gelerek AK Parti İl Kongresine katılacak. Hava şartlarının uygun olması halinde salon dışında bir miting yapacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşlara seslenecek ve önemli açıklamalarda bulunacak. Kütahyalılar ise Reis’i Cumhurunu karşılayarak vereceği müjdeleri duymak için yeni spor salonuna akın edecek.

HIZLI TREN VE HASTANE BEKLENTİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Kütahya’ya müjdeler vermesini bekleyen vatandaşlar, öncelikle Yeni Şehir hastanesi ve hızlı tren ile ilgili net açıklamalar bekliyor. Yaklaşık 10 yıldır yapılamayan şehir hastanesi ve Hızlı tren ile ilgili kesin tarih verilmesini isteyen Kütahyalılar, bu hizmetlerin en kısa sürede açılmasını talep ediyor.

YERLİ OTOMOBİL KÜTAHYA’DA ÜRETİLSİN

Yerli otomobili üretecek babayiğitlerin açıklanmasının ardından fabrikanın Kütahya’ya kurulmasını isteyen vatandaşlar, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek bekliyor. Erdoğan’ın babayiğitlere önereceği yerin Kütahya olmasını arzulayan vatandaşlar, Kütahya’nın gelişimine katkı sağlayacağı ifade edilen fabrika için geçtiğimiz haftalarda yaklaşık 40 bin imza toplamış ve bu taleplerini ilgili mercilere iletmişti.

BAKANLIK HAKKIMIZ

Kurulduğu günden bugüne AK Partiye en fazla destek veren iller arasında yer alan Kütahya, yıllardır bir bakanlığın Kütahya’ya verilmesini istiyor. Yaklaşık 20 yıldır bakan çıkartamayan Kütahya’da vatandaşlar Erdoğan’dan yeni kurulacak kabinede bir bakanlığın Kütahya’ya verilmesini talep ediyor.

TERMALE DESTEK ŞART

9 Termal turizm merkezi ile Türkiye’de en fazla termal turizm merkezine sahip olan Kütahya, Kütahya ne yazık ki bunu değerlendirememiş ve çok gerilerde kalmış durumda. Termal turizm alanlarının başta alt yapısı olmak üzere yatırımcıların buraya yönlendirilmesini ve sahip çıkılmasını isteyen Kütahyalılar, devlet desteğini yanında görmek ve bölgenin termal turizm cenneti yapılması için yardım bekliyor.  Yine Aizonai, ilk ticaret borsası gibi birçok tarihi alana sahip olan Kütahya, bu bölgelerin de dünyaya tanıtılması için bekliyor.

ÇİNİ’DE KDV DÜŞÜRÜLSÜN

Kentte 6 bin kişiye iş imkanı sağlayan çini sektörü ise son yıllarda durma noktasına gelmiş durumda. Çinicilerin en büyük sorunlarından biri olan ve 3-4 yıldır dile getirilen KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesi ise Çini sektörünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan en büyük beklentisi. KDV’nin düşmesi ile UNESCO’ya giren Kütahya çinisinin önü daha da açılmış olacak.

GÖÇE ÖNLEM ALINMALI

Son 10 yılda nüfusu düşen iller arasında yer alan Kütahya’da göçün önüne geçilmesi içinde çalışmalar yapılması gerekiyor. Özellikle genç nüfusun göç ettiği Kütahya’da yeni yatırımlara ve şehrin sosyalleşmesine ihtiyaç olduğu yapılan araştırmalarda belirtiyor. Kütahyalılar bu noktada yeni yatırımcıların Kütahya’ya çekilmesini istiyor. İş dünyasının talep ettiği Serbest bölgenin onaylanması, Zafer Organize Sanayi bölgesinin eksikliklerinin giderilerek faaliyete geçmesi yine Kütahyalıların Erdoğan’dan destek beklediği konular arasında bulunuyor.

SPOR KOMPLEKSİ YOK

Eskişehir ve Afyonkarahisar’a yapılan spor kompleksini büyük bir hayranlıkla izleyen Kütahya, büyük bir spor kompleksi yapılmasını istiyor. Yine amatör kulüpler için yetersiz kalan sahaların artırılması, spora destek verilmesi gerekiyor.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE ŞART

Kütahya ekonomisine büyük bir katkı sağlayan ve bacasız bir fabrika olarak görülen Dumlupınar Üniversitesinin yanında ikinci bir üniversitenin daha açılması Kütahyalıların en büyük arzuları arasında yer alıyor. Eskişehir’i örnek gösteren vatandaşlar, Kütahya’nın gelişimini ikinci üniversite ile sağlayabileceğini ifade ediyorlar.

İLÇELERDE YOL SORUNU

Kütahya’nın ilçelerinde ise en büyük sıkıntı yol ve hastanelerdeki doktor eksiği. Vatandaşlar yol sorunlarının çözülmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan destek beklerken, sağlık alanında yapılan yatırımların yanında doktor probleminin yine en büyük sorunlar arasında olduğunu belirtiyorlar. İlçelere yeni yatırımlar yapılarak göçün de önlenebileceğini kaydeden vatandaşlar, tarımsal desteklerin artmasını, köylülere gelir getirecek projeler üretilmesini istiyorlar.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir