Ekonomik beklentiler masaya yatırıldı

1161

AK Parti Genel Merkez Ekonomi işleri Başkanlığı tarafından  “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri” konulu forum düzenledi. Forumda Kütahya’nın ekonomik beklentileri masaya yatırıldı.

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl,  partisince Kütahya’daki bir otelde düzenlenen “Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu” kapsamında AK Parti il ve ilçe yöneticileri, partisinin il ve ilçe belediye başkanlarıyla bir araya geldi.

Türkiye’nin 81 ilinde bu forumları gerçekleştirdiklerini hatırlatan Karagöl, forumun amacının halkın AK Parti iktidarından beklentilerini anlamaya yönelik olduğunu söyledi.

Karagöl, forumların gelecek için önemli bir veri kaynağı olacağını vurgulayarak şöyle konuştu: “AK Parti’nin 15 yıllık iktidarı süresince Kütahya’nın en çok beğendiği yatırım hangisi, onu anlamaya çalışıyoruz. ‘Kentte hızlanması gereken yatırımlar nelerdir ya da yatırımların aksamasının arkasındaki nedenler, yapılması gerekenler nelerdir, sizler ne yapılmasını istiyorsunuz?’ sorularına cevap arıyoruz. Kütahya’yı daha ileriye taşıyacak vizyon projeleri soracağız. Düzenlediğimiz forumlarla geçmişi ve mevcut durumu öğrenmeye çalışıyor, aynı zamanda geleceğe bakmak istiyoruz. Anketlerle halkın nabzını da tutmaya çalışıyoruz. Elde ettiğimiz sonuçları Cumhurbaşkanımıza sunduğumuzda, 2019 seçimleri için aslında önemli bir girdi olacak. 2019 seçimleri öncesinde ‘Milletimizin beklentisi ne?’ diye sorduğumuzda elimizde hazır bilgi olacaktır. Bu verileri de elde etmek için teşkilat mensupları, ilin önde gelen iş adamları, kurumlar ve STK’lar ile görüşüyoruz.”

Karagöl, forum kapsamında Kütahya’daki sivil toplum kuruluşları, iş dünyası temsilcileri ve akademisyenlerle de görüşmeler yapacaklarını aktardı.

AK Parti İl Başkanı Ali Çetinbaş da forumun Kütahya’da yaşayan vatandaşların beklentilerinin belirlenmesinde ve çözüm yollarının bulunmasına önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Çetinbaş şunları kaydetti: “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz toplantımızın neticesi itibarı ile hayırlara vesile olmasını ilimizin gelişmesine katkı sağlamasını birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek pekiştirmesini Cenabı-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Sizlerin bildiği gibi AK Partimiz sadece bir siyasi parti değildir. Üzerinde taşıdığı büyük sorumluluk anlayışı yaptığı her işi ciddiye alarak ortaya koyması girdiği her seçimi domine ederek kazanması bunu ortaya koymaktadır. Partimiz yaptıkları ile Dünyadaki diğer partilere rol model olmuş bir siyasi partidir. Bugün bunun canlı bir örneğini birlikte gerçekleştiriyoruz. İllerin ekonomik beklentileri isimli toplantımız iki aşamada gerçekleştirilecek sabah oturumunda ilçe başkanlarımız ve ilçe belediye başkanlarımız ve il yürütme kurulu üyelerimizden oluşuyor. Aramızda Ekonomik işler Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Erdal Tanas Karagül beyefendi var. Buradaki toplantıda hocamız ilimizin ekonomik beklentileri ve ekonomik gelişmeler hakkında bizlerle görüşlerini paylaşacak olmasını önemli buluyorum.”

Toplantı basına kapalı devam etti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir