İsmet Güral Külliyede açılışa katıldı

1145

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2017 Elektrik Yatırımları Toplu Açılış Töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapıldı. Açılışa Güral Şirketler Gurubu Başkanı İsmet Güral da davetli olarak katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme damga vuran konuşmalar yaptığı törene Güral Şirketler Gurubu Başkanı İsmet Güral da davetli olarak katıldı.

Bir yılda devreye giren üretim santralleri açısından yeni bir rekora imza atıldığı vurgulanan toplu açılış töreninde ilk olarak konuşan Bakan Albayrak ;” Yatırımlarımız Türkiye’yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtaracak, İthal kömürle elektrik üreten tesislerin yerli kömüre geçmeleri için teşvikleri 2018’den itibaren hayata geçiriyoruz.” mesajları verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasında “Son 15 yılda birçok yatırımı hayata geçirdik. Toplam kurulu gücümücü 32 bin MW’den 83 bin MW’ye çıkardık. Yerli kömürün elektrik üretimindeki payını yüzde 16’ya yükselttik. Kömür rezervlerimizi batıdan doğuya kullanmak zorundayız ” ifadelerini kullandı.

Daha önce de “Türkiye’nin taşı toprağı altın” açıklamalarında bulunan İsmet Güral, son yıllarda yerli ve milli üretimin desteklenmesi, madencilik ve enerji alanında yapılan üstün çalışmalar tüm yerli yatırımcıları olduğu gibi bizleri de heyecanlandır diyerek yatırımlarını artırarak süreceğini söyledi.

Güral Şirketler Gurubunun Porselen ve Seramik yatırımlarının yanında Madencilik ve Enerji sektörlerinde de önemli yatırımları bulunuyor.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir