Uluslararası Çini Şenliği yoğun ilgi gördü

1217

Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı ve Dumlupınar Çini Seramik Araştırma Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası Dumlupınar Çini Şenliği Kütahyalı sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Hafta boyunca devam eden etkinliklerde çini ve seramik sanatının sektör temsilcileri, sanatçılar ve akademisyenler deneyimlerini öğrenciler ile workshop çalışmalarına katılanlarla paylaştı.

Çocuklara seramik ve çini sanatını tanıtmak, genç kuşaklara bu sanatları sevdirmek, onlara meslek tercihlerinde yardımcı olmak adına gerçekleştirilen Uluslararası Dumlupınar Çini Şenliği’nin üçüncü gününde Devlet Hatun Meslek Lisesi öğrencileri, dördüncü gününde ise Mehmet Çini İlköğretim Okulu öğrencileri şenliği ziyaret ederek Çini Çocuk Atölyesi Etkinliği kapsamında uygulamalarda bulundu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören etkinliğin üçüncü gününde Mehmet Çini İlköğretim Okulu öğrencilerinin çalışmalarını izleyerek öğrencilerle bir araya geldi. Ayrıca Gören, Yunanistanlı Sanatçı Kondilia Bukogianni, Lübnanlı Sanatçı Samar Mogharbe ve Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Türediözen’den workshop esnasında yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Sanatçılar Uluslararası Dumlupınar Çini Şenliği’nin sanata ve Kütahya’ya olan katkısından bahsederek, böyle bir etkinliğe davet edildikleri için kıvanç duyduklarını belirtti.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir