Madde bağımlıları ayakkabı tamircilerinin korkulu rüyası oldu

1460

Kütahya’da ayakkabı tamircileri, uçucu madde bağımlılarınca gece iş yerlerinin camları ve kapıları kırılarak sentetik yapıştırıcıların çalınması nedeniyle Valilik ve emniyete şikayette bulundu.

Kütahya’da ayakkabı tamircisi esnaf, geceleri dükkanlarına girerek, sentetik yapıştırıcıları çalan madde bağımlılarından şikayetçi.

Balıklı Mahallesi’nde faaliyet gösteren ayakkabı tamircileri, gece iş yerlerinin cam ve kapılarını kıran uçucu madde bağımlılarının sentetik yapıştırıcıları çalmasına çare arıyor.

Mesleklerini sürdürmeye çalışan ayakkabı tamircileri adına gazetecilere açıklama yapan Mehmet Kıran, hemen hemen her gece birkaç iş yerinin camlarının kırılıp, bazı malzemelerin çalındığını dile getirdi.

Kıran. mahallede 11 ayakkabı tamircisinin bulunduğunu aktararak, “Özellikle geceleri madde bağımlısı kişiler gelip, iş yerlerine zarar veriyor. Merkezi bir sokağa taşınarak faaliyet göstermek istiyoruz. Bu hususu yetkililere aktardık. Ancak henüz olumlu sonuç alamadık.” diye konuştu.

Yaşadıkları sıkıntıyı Valilik ile İl Emniyet Müdürlüğünde yetkililere bildirdiklerini belirten Kıran, “Birçok arkadaşımız dükkanı kapatma kararı aldı. Gündüz vakti zorla yapıştırıcı isteyen bağımlılar bile var. Devletimizin bu soruna bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kıran, soruna çözüm bulunmaması durumunda dükkanlarını açmayacaklarını sözlerine ekledi.AA




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir