Şehit ailelerine hac müjdesi

1357

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Hac ibadetinde şehit ailelerine öncelik tanınacak. Şehit aileleri bize müracaat ettiklerinde biz onlara öncelik tanımayı bir vazife olarak kabul ediyoruz.” dedi. Görmez’in bu açıklaması Kütahya’daki şehit ailelerince memnuniyetle karşılandı.

“ŞEHİT AİLELERİ UMRE VE HAC SIRASI BEKLEMEYECEK”

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığında düzenlenen iftarda, şehit aileleri ve gaziler ile bir araya geldi. Programda konuşan Görmez, şehit aileleri ile iftar sofrasını paylaşmayı Allah’ın bir ikramı olarak gördüğünü ifade etti.

Geçen yıl iftar sofrasında, şehit yakınları ve gazilerin umreye gitme talebini bu yıl gerçekleştirdiklerini hatırlatan Görmez, gelen talepleri değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Şehit ailelerinin taleplerini yerine getirmek için imkanları ölçüsünde her türlü yola başvuracaklarını bildiren Görmez, şunları kaydetti: “Hac ibadeti çok zorlaşan bir ibadet oldu. 2 milyon vatandaşımız var, müracaat edip sırasını bekleyen kardeşlerimiz var. Onların da bize kesinlikle izin vereceğine inandığımız için özellikle bu sene, bundan sonra da öyle olacak, hac ibadetinde şehit ailelerine öncelik tanınacak. Şehit aileleri bize müracaat ettiklerinde biz onlara öncelik tanımayı bir vazife olarak kabul ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat Suudi Arabistan Kralı’na ifade ederek bunun milleti ve kendisi için çok önemli bir vazife olduğunu ifade ettiler. Onlar da bunu kabul etti. Bundan sonraki yıllarda aynı şekilde herhangi bir şehidimizin annesi, babası, eşi bize müracaat ettiği zaman biz onlara öncelik tanımak zorundayız. Aynı şekilde şehit ailelerimize yönelik umre seferlerimizde devam edecek.”

ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in açıklamalarını değerlendiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat, yapılan açıklamayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Uygulamanın sevindirici olduğunu belirten Okat, “Bu vatanın birlik ve beraberliği için canlarını feda eden şehitlerimizin aileleri her şeyin en iyisini hak ediyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı uygulama gerçekten çok güzel. İnşallah ilimizden de şehit ailelerimiz sunulan bu imkandan faydalanarak hac ve umre ziyaretlerini bu şekilde gerçekleştirebilirler.” diye konuştu.

Başkan Okat, benzer uygulama ve kolaylığın gaziler için de geçerli olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir